dilluns, 29 d’octubre del 2012

AVANÇOS VERS LA PROMOCIÓ DE CREUERS TURÍSTICS AL PORT DE LA RÀPITA



L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, juntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Ports de la Generalitat i la Cambra de Comerç de Tortosa han organitzat la visita d’un dels principals operadors de creuers a nivell internacional. La visita s’ha centrat en mostrar les diferents propostes d’excursions i experiències a la Badia dels Alfacs i les Terres de l’Ebre donat l’interès existent per poder començar a rebre creuers de luxe a partir del 2014. D’altra banda, els dies 25 i 26 d’octubre la Ràpita ha assistit a l’International Cruise Summit, a Madrid, on s’han realitzat trobades amb navilieres i promocionat l’oferta del port ebrenc.



Segons l’operador, les previsions són positives i es preveu que la primera companyia de creuers pugui començar a operar el 2014, tot i que cal continuar treballant de forma col·laborativa entre els diferents agents implicats. Una cooperació que es materialitzarà en la signatura d’un conveni de col·laboració entre Ajuntament, Ports de la Generalitat, Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i la Cambra de Comerç de Tortosa per a l’any 2013. L’objectiu és doncs l’establiment d’un pla d’acció promocional per fer que el turisme de creuers sigui una realitat en un futur proper a les nostres terres.

Per aquest motiu l’operador es va interessar per les activitats de l’Estació Nàutica de la Ràpita (activitats aquàtiques, degustacions de musclos i ostres, pesca-turisme, etc.), així com l’oferta cultural de les Terres de l’Ebre: Tortosa, Ulldecona, Horta de St. Joan o Corbera d’Ebre van ser algunes de les poblacions per les quals van mostrar interès.

D’altra banda, durant els dies 25 i 26 d’octubre s’ha assistit al International Cruise Summit de Madrid. Un congrés que acull les principals companyies de creuers i un fòrum on es posa de relleu la importància que estan tenint els ports petits com el de la Ràpita. I és que el mercat del turisme de creuers experimenta una creixent especialització, essent el mercat de luxe una de les principals branques. Precisament, el Port de Sant Carles de la Ràpita aspira a captar companyies que cerquen ports amb una oferta singular i diferenciada dels recorreguts habituals.

Actualment el sector de creuers és un dels més rellevenats del panorama internacional tant per la importància del Mediterrani com a una de les principals destinacions internacionals, com pel creixement que presenta aquesta tipologia de turisme. Per aquest motiu, els agents implicats en la promoció del turisme de creuers al territori continuen treballant per fer que el port de Sant Carles de la Ràpita esdevingui una nova escala per creuers. 





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada