divendres, 9 d’octubre del 2009

Innovació i turisme: impressions des d'Almeria

Avui ens trobem a l'Assamblea general d'Estacions Nàutiques a Almeria. En la sessió d'ahir, dia 8 d'octubre, la nostra Estació va presentar una ponència sobre la campanya 2.0, realitzada durant aquests primers mesos de vida de la nostra Estació. Va ser la primera de les 3 ponències d'una jornada per fomentar la innovació entre les 25 Estacions Nàutiques de l'Estat. El resultat ha estat molt positiu, per l'intercanvi d'experiències i el posicionament de l'Estació Nàutica de Sant Carles de la Ràpita com una nova EN, implicada en la innovació i millora de les accions promocionals de les estacions nàutiques.

Com a resum de la ponència, es van presentar les eines de la web social utilitzades per l'EN. Aquestes posen a la nostra disposició màrqueting de qualitat a un baix cost. La web 2.0 ens permet establir relacions directes amb l'usuari, conèixer i estar atents als seus gustos i preferències. La constància i la utilització conjunta i coordinada de totes aquestes eines són sens dubte les claus de l'èxit d'aquestes tecnologies. Remarcaríem els següents avantatges:
• Faciliten la SEO (Search Engine Optimization) gràcies a la distribució de continguts (RSS, Blogs, Youtube, etc.)
• Fomenten la lleialtat a la marca: l'entorn participatiu i obert facilita la UGC (User Generated Content) i la familiarització amb la marca
• El cost és baix: l'èxit no rau en la inversió inicial, sinó en la constància i l'actualització constant de continguts i respostes a les converses.


Avui, a l'Assamblea, s'està presentant el I Congrès de Turisme Nàutic, que tindrà lloc en el marc del Saló Nàutic de Barcelona l'11 i 12 de novembre, el nou acord amb l'operador TUI, la petició de noves ajudes del Plan Avanza per innovació... Entre altres aspectes de rellevància per al bon funcionament de la xarxa d'Estacions Nàutiques.

2 comentaris:

Carme ha dit...

Moltes felicitats!!
Esteu fent molt bona feina.
Temàtiques molt interessants en aquesta jornada, moltes gràcies per mantenir-nos al dia.

Jordi López Roig ha dit...

Gràcies Carme! Tot un plaer! Salutacions

Publica un comentari a l'entrada